Huize de Spui

Over het huis

Heerengenootschap SWAF heeft van oudsher altijd een thuishaven gehad, een plek waar de Heeren samenkomen om te vergaderen, bier te drinken en sterke verhalen te vertellen. Een huiskamer voor elk lid en oud lid waar je je altijd gelijk thuis voelt. Huidig gebeurt dit op de Spuistraat, afgekort ook wel “de Spui” genoemd. Binnen de singels van Breda aan het einde van de Haagdijk staat het pand dat in het bezit is van Heerengenootschap SWAF. In het pittoreske buurtje is altijd wel iets te beleven wat de Bredase openheid en gastvrijheid symboliseert.

De Spuistraat is een pand met karakter waar generaties studenten gewoond hebben. Het huis beschikt over 4 kamers, een badkamer en een keuken. Daarnaast heeft het een ruime en doch idyllische tuin geschikt voor feesten en borrels. Om te begrijpen wat de “Spuistraat” de “Spuistraat” maakt zou u toch echt lang moeten komen. Mocht u in contact komen met ons dan zal u vanzelf ons huis bezoeken, wij zorgen dat het bier koud staat.

Wonen op Huize de Spui

Huize de Spui is het verzamelpunt van het oudste dispuut van Breda, genaamd Heerengenootschap SWAF. Hier komen de leden tezamen op de dinsdag om gezamenlijk te eten en te vergaderen. Echter bewijst de atmosfeer rondom het huis dat deze op de alledaagse dagen ook menig lid naar zich toetrekt. Als je op Huize de Spui komt wonen ben je van één ding verzekerd: Nooit alleen zijn. Naast dat je met zijn vieren in dit huis woont komen de Heeren van SWAF op verscheidene dagen in de week spontaan langs om een biertje te drinken, FIFA te spelen met huisregels, in de tuin te genieten van het zonnetje, of om samen te studeren. Zie het huis als een verzamelplaats van het dispuut een verzamelplaats waar wij elk jaar een nieuwe jonge student de kans geven om te komen wonen.

Faciliteiten

Wasmachine

Er is niks zo vervelend als wekenlang in viezige en smerige kleding rondlopen. Naar mama gaan elk weekend zit er niet altijd meer in. En aangezien wij er natuurlijk niet van houden om als een arbeider de was met de hand te doen hebben wij onszelf voorzien van een luxueuze wasmachine. Wij Heeren dienen natuurlijk er niet als sloebers bij te lopen maar willen graag naar viooltjes ruiken. Een wasmachine is dan van uiterst belang om in het dagelijks leven er fris en fruitig bij te lopen.

Vaatwasser

Zoals eerder aangehaald houden wij niet van arbeid. Vandaar dat er op ons huis een machine staat die de vaat voor ons kan doen. We leven immers in de 21ste eeuw.

Grote douche

Het leven van de student gaat niet altijd over rozen. Laat naar bed en vroeg opstaan hoort daar nou eenmaal bij. Je wilt de borrels niet missen maar de colleges blijven uiteraard ook van uiterst belang. Zonder studie geen student. Wat versoepelt het opstaan in de ochtend? Een warme douche in het verschiet. Geen koude pisstraal waar wij onder staan, nee, onze douche is als een natuurlijke warmwaterbron. Hij zorgt ervoor dat jij in de zware ochtenden even meegenomen wordt naar een oase van rust zodat u de dag fris en opgewekt kan beginnen.

Galante tuin

Even ontspannen op een zomerse dag? Geen probleem u hoeft het huis niet te verlaten. Huize de Spui biedt naast een dak boven u hoofd ook een tuin met zon, zodat u ook tijdens uw studententijd niet hoeft weg te zweten op een miezerig balkonnetje.

TV, PlayStation4 en GameCube

Ja naast studeren en bakken hakken wilt u af en toe ook even ontspannen en wegdromen in een werelden van fantasie. Dit kan op onze grote televisie met digitale tv. Daarnaast hebben wij een PlayStation 4 met verscheidene spellen, hebben we Netflix en voor de 90’s kid een Nintendo game Cube zodat u af en toe ook kan weg zwijmelen bij nostalgische spellen uit uw jeugd.

Grote ijskast voor de witgekuifde japanners

Op huize de Spui is er altijd ijskoud bier. Mooier kunnen we het niet maken.

Hartje centrum

Huize de Spui bevindt zich op loopafstand van alle genotten, welke het Bredasche nachtleven te bieden heeft.

Tradities en wonen

Komen wonen op Huize de Spui

Huize de Spui is al velen jaren in het bezit van Heerengenootschap SWAF en is een huis van traditie. Tradities die de atmosfeer van het huis verrijken en die het huis een magisch studentikoos extraatje geven. Op Huize de Spui verveelt u zich nooit, en jaren na dat u op het huis woont zult u nog steeds zijn geheimen ontdekken. Op Huize de Spui zijn uw medebewoners meer dan huisgenoten. U leeft in harmonie, het huis is gebonden aan strikte regels onder elkaar om het samenwonen met uw vrienden in mooie banen te leiden zodat het voor ieder prettig is om er te verblijven. Op Huize de Spui hanteren wij een open deuren beleid. Dat betekent dat wij in harmonie samenwonen, allen vrienden van elkander, en onszelf niet afzonderen van de wereld. Natuurlijk wordt er respect getoond voor privacy wanneer iemand moet studeren of wanneer er vrouwelijk schoon over de vloer is. Echter is dit huis bedoelt voor de student die naast een mooie kamer ook op zoek is naar sociale contacten voor het leven.

Zoals eerder aangeven, laten wij jaarlijks één kersverse student toe om op Huize de Spui te komen wonen. Bent u geïnteresseerd om op dit magistrale huis te komen wonen? Schroomt uzelf niet en mail ons. Wij organiseren jaarlijks een hospiteer avond waar uiteindelijk één uitverkorene uit voort vloeit die zijn intrek mag nemen in ons prachtige paleis.

Neem contact met ons op