Studentenvereniging Phileas Fogg

Studentenvereniging Breda

Over Phileas (media)

Heerengenootschap SWAF is onderdeel van de oudste en grootste studentenvereniging van Breda genaamd Studentenvereniging Phileas Fogg. Binnen sv. Phileas Fogg behoort Hg. SWAF tot een van de oudste en meest traditionele disputen. Hg. SWAF speelt binnen de kringen van de vereniging vaak een centrale rol. Of het nu gaat om besturen, commissies of anderen activiteiten, Hg. SWAF zal er altijd en onlosmakelijk onderdeel van zijn.
Sv. Phileas Fogg is opgericht in 1966 vanuit de NHTV als studievereniging van de faculteit toerisme. Dit verklaart tevens de naam van de vereniging; Phileas Fogg, de hoofdpersoon in het welbekende boek ‘Around the world in 80 days’ door Jules Verne. De studievereniging heeft zich na een ruime tijd opengesteld voor andere faculteiten van de NHTV en later ook voor studenten van de Avans.
Studentenvereniging Phileas Fogg is voor elke student een uitgelezen kans om zich te ontwikkelen buiten het gemak van je studie om. Phileas Fogg is een ondernemende en actieve vereniging die zich bezighoudt met meerdere activiteiten zoals gala’s, een greppel tocht, lustrumfeesten, disputenborrels, cantussen, ALV’s en ga zo maar door. Al deze activiteiten worden georganiseerd door de leden zelf en geven je een buitengewone kans eigenschappen te leren die ver buiten het curriculum van je studie om gaan.
Phileas Fogg kenmerkt zich door zijn verticale structuur. Dat wil zeggen, je komt als nieuwe jaars binnen bij de vereniging en zal je moeten profileren bij de verschillende disputen. Bij de disputen zijn vaak maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar wat een uiteindelijk lidmaatschap van een dispuut des te interessanter maakt. In je eerste jaar zal je na de kennismakingstijd met een groepje nieuwe leden een jaarclub vormen. In deze periode zal je gaan borrelen om zelf aan de lijve te ondervinden wat deze mooie Bredasche studentenvereniging te bieden heeft.

Foto’s